Inrikes

Försvarsmaktens stridsbåt i vansinnesfärd på Göta kanal

Göta kanal

I somras färdades en av Försvarsmaktens stridsbåtar i 40 knop på den trånga Göta kanal. Bland annat prejade man en båt så att en privatperson föll i vattnet. Nu riskerar båtchefen att åtalas för vansinnesfärden.

På Göta kanal ligger hastighetsbegränsningen på fem knop. Men den stridsbåt som skulle transporteras från väst- till ostkusten åkte i hela 40 knop, motsvarande 74 kilometer i timmen. Utöver att köra långt över hastighetsbegränsningen prejades även en annan båt av Försvarsmaktens stridsbåt. Det ledde till att en privatperson föll i vattnet.
När personal på Kanalbolaget konfronterade båtchefen gällande framförandet av båten bemöttes de av nonchalans och arrogans, skriver Skaraborgs Allehanda.

Försvarsmakten har nu utrett händelsen och kritiserat båtchefen och kommendörkaptenen för det vårdslösa beteendet. Båtchefen har tills vidare stängts av från allt arbete ombord på fartyg. Det är nu upp till åklagare att ta ställning till om åtal ska väckas för brott mot sjölagen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!