Förskola i Umeå ska bli köttfri – inga undantag för barn som vill ha kött

publicerad 29 oktober 2019

  Den kommunala förskolan Gitarren i Rödäng i Umeå ska bli helt köttfri. För de barn som hellre vill ha kött blir det inga undantag.

  I över ett år har förskolan arbetat med ett större projekt om hållbar utveckling. Nästa steg är nu att slopa kött på menyn. Efter en försöksperiod hoppas förskolan på att den helt vegetariska matsedeln ska bli permanent. Förslaget kom från en av de anställda och ska ha tagits emot väl av barnens föräldrar.

  För de barn som hellre vill ha kött blir det inga undantag.
  – Den som vill ha vegetarisk mat idag ansöker ju om specialkost, och vi gissade att det omvända skulle gälla nu. Men vi har fått svar från Måltidsservice att det inte kommer att ordnas, säger förskolläraren Markus Sandström.

  Förskolan kommer att behöva koppla in en dietist för att försäkra att barnen får i sig tillräckligt med näring. Efter jul och nyår kommer en utvärdering att göras och först efter det kan menyn bli permanent.

  – Vi vill vara tydliga med att det inte finns något politiskt i det här. Det här är något vi gör för att vi tror att det har en positiv klimatpåverkan, fortsätter Marcus Sandström.

   

  Källa: SVT


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!