Förbud mot att lagra ved på egen mark utan tillstånd införs

publicerad 6 januari 2020
- av Markus Andersson

Från och med årsskiftet krävs det att man har tillstånd för alla virkesupplag vid allmän väg trots att man själv äger marken. – Jag förstår inte varför de ska krångla till det för folk som bor och verkar på landsbygden, säger Kjell-Arne Ottosson (KD), riksdagsledamot från Värmland.

Man har tidigare kunnat ansöka till Trafikverket om att fritas från avgift. Detta är något som från och med nästa år inte längre kommer gå att göra.

– För en mindre skogsägare som kanske bara kör ut ett par lass till vägen så kommer avgiften för ansökan att ta för mycket av ägarvinsten, säger Kjell-Arne Ottosson (KD).

Ottosson ställde en skriftlig fråga till infrastrukturminister Thomas Eneroth om avgiften. Ministern hänvisar till väglagen och vägförordningen, där det står att myndigheter skall ta ut avgifter om något som kan påverka trafiksäkerheten sker.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.