Flera trafikstopp och vägvarningar efter nattens oväder

publicerad 17 januari 2022
- av Sofie Persson

Under natten har man på flera håll i Sverige fått uppleva kraftiga stormar som orsakat diverse problem, främst i södra Sverige. Tåg har stoppats och nedfallna träd kan orsaka trafikstopp på flera vägar. Läget är nu under kontroll, men polisen uppmanar att ta det försiktigt på vägarna.

Under söndagskvällen drog ett lågtryck in över Sverige och resulterade i kraftiga vindar runt om i landet. Stormen har orsakat stora problem på flera håll i Sverige där det bland annat fallit ner träd längs med Europavägar, riksvägar, länsvägar och järnvägar, rapporterar Göteborgs-posten. Trafikverket uppmanar alla trafikanter att ta del av all information om trafikläget.

Flera tåg har stoppats mellan flera sträckor i Västra Götaland på grund av ovädret men väntas kunna gå igen under måndagen. Man har även tillfälligt ställt in färjan till och från Gotland.


Annonser:


Räddningstjänsten och polisen i Kronoberg, Kalmar och Blekinge uppmanade allmänheten att stanna hemma, enligt skattefinansierande SR. Däremot har polisen i region Syd nu återkallat uppmaningen eftersom väderförhållandena normaliserats.

Polisen återkallar uppmaningen att stanna hemma då vädret har förbättrats. Vaksamhet bör dock fortfarande iakttagas gällande föremål och träd på vägarna”, skriver Polisen.

Det har skett en del trafikincidenter under morgonen på grund av att saker ligger på vägarna och polisen menar att man får ta det lite försiktigt.

Vi har haft ett par trafikolyckor men det har varit mer inåt landet mot Borås. Det är mer där det känns att det varit stökigt. Det är en del skräp på vägarna och man får nog ta det lite försiktigt. Det kan ligga grenar som far på vägar, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.