Nästan 100 bilar satta i brand under natten

publicerad 14 augusti 2018

Under måndagskvällen sattes nästan 100 bilar i brand i bland annat Göteborg, Malmö, Helsingborg, Trollhättan och Falkenberg.

Under måndagskvällen satte ett gäng maskerade gärningsmän eld på närmare 60 bilar på olika platser i Göteborg.

Samtidigt har flera andra städer drabbats av plötsliga bilbränder. I Malmö, Helsingborg, Trollhättan och Falkenberg har flera bilar satts i brand. Det rör sig sammanlagt om upp emot 100 bilar som satts i brand, rapporterar SVT.

– Då flertalet bränder startade inom en kort tidsperiod går det inte att utesluta att det finns ett samband mellan bränderna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Utöver bilbränderna ska även polis ha utsatts för stenkastning i Trollhättan när de gav understöd åt Räddningstjänsten.

Polisen uppger att man inte valde att gripa personerna som startade bränderna.

Vi har redan på morgonen börjat föra orosamtal med föräldrarna till de ungdomar som var aktiva. Vi valde att inte gripa några på plats utan har identifierat dem, och pratat med dem, säger Ulla Brehm till SVT.

Nattens bilbränder fick statsminister Stefan Löfven (S) att ryta ifrån mot de som orsakat bränderna

– Jag blir förbannad, på riktigt. Min fråga till de här är vad fan håller ni på med, sade Löfven i Ekots partiledarutfrågning på tisdagsmorgonen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.