Inrikes

Nästan 100 bilar satta i brand under natten

Under måndagskvällen sattes nästan 100 bilar i brand i bland annat Göteborg, Malmö, Helsingborg, Trollhättan och Falkenberg.

Under måndagskvällen satte ett gäng maskerade gärningsmän eld på närmare 60 bilar på olika platser i Göteborg.
Samtidigt har flera andra städer drabbats av plötsliga bilbränder. I Malmö, Helsingborg, Trollhättan och Falkenberg har flera bilar satts i brand. Det rör sig sammanlagt om upp emot 100 bilar som satts i brand, rapporterar SVT.

– Då flertalet bränder startade inom en kort tidsperiod går det inte att utesluta att det finns ett samband mellan bränderna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Utöver bilbränderna ska även polis ha utsatts för stenkastning i Trollhättan när de gav understöd åt Räddningstjänsten.

Polisen uppger att man inte valde att gripa personerna som startade bränderna.

Vi har redan på morgonen börjat föra orosamtal med föräldrarna till de ungdomar som var aktiva. Vi valde att inte gripa några på plats utan har identifierat dem, och pratat med dem, säger Ulla Brehm till SVT.

Nattens bilbränder fick statsminister Stefan Löfven (S) att ryta ifrån mot de som orsakat bränderna

– Jag blir förbannad, på riktigt. Min fråga till de här är vad fan håller ni på med, sade Löfven i Ekots partiledarutfrågning på tisdagsmorgonen.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • bilbränder
  • brott