Inrikes

Flera bilar förstörda vid stor bilbrand i Gävle

Sex bilar och en husbil totalförstördes vid en större bilbrand i Gävle tidigt på måndagsmorgonen. Flera bilar skadades också vid branden. Polisen misstänker att den stora bilbranden är anlagd. Gävle har på senare tid drabbats av många och omfattande bilbränder.

Vid 04-tiden på måndagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en omfattande bilbrand i stadsdelen Brynäs. Väl på plats kunde man konstatera att en husbil samt sex personbilar brann. Samtliga fordon totalförstördes i den kraftiga branden. Ytterligare en handfull bilar skadades av värmeexponering och lågor.

Polisen misstänker att bilbranden är anlagd. I samband med bilbranden brann det även i ett soprum, och vid 06-tiden brann ytterligare fordon på samma gata som den stora bilbranden.

Gävle har sedan en tid tillbaka haft stora problem med anlagda bilbränder. Nattens brand är den mest omfattande bilbranden sedan årsskiftet i staden. Polisen hade vid 07-tiden inte gripit någon misstänkt för bränderna.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!