Inrikes

Familj hittade sitt får slaktat och flått i hagen

Fåret på bilden är inte det som hittades tjuvslaktat i hagen.

Under natten mot onsdag tog sig någon eller några personer in i familjen Petterssons fårhage och slaktade och flådde ett av familjens får. På morgonen därpå gjordes den makabra upptäckten.

Dådet ägde rum längs med länsväg 167 mellan Lilla Edet och Backamo, nära kommungränsen till Stenungsund.
– Man har slaktat, tömt den på blod och flått fåret i hagen. Sedan har man tagit med sig köttet och lämnat skinn och inälvor kvar. De som har varit här har varit proffs. De vet precis hur man ska slakta ett får. Av temperaturen på djuret har det troligen skett under tidiga natten, säger ägaren Henrik Pettersson.

Familjen har haft fåren som sällskapsdjur, främst för att det är kul för barnen att vara i hagen. De hade enbart haft får i några månader innan dådet. Efter händelsen har familjen beslutat att flytta sina får.

Händelsen är polisanmäld, men då fåren klassas som sällskapsdjur så rubriceras ärendet enbart som stöld. Fårägaren Maria Pettersson skrev om händelsen i ett Facebookinlägg som fått stor spridning.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om liknande fall den senaste tiden.

 

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!