Fadimes bror ihjälskjuten efter knivattack

publicerad 8 april 2014

Fadime Sahindal mördades på hedersrelaterade grunder av sin far 2002. På tisdagsmorgonen sköts hennes lillebror Mesut Sahindal ihjäl i Uppsala efter att ha gått till attack mot polisen med kniv.

Det var vid halv 5-tiden på tisdagsmorgonen som polisen kallades till en lägenhet i Uppsala efter att en man hotat anhöriga. Kort efteråt mötte polisen den 34-årige Mesut Sahindal, som var beväpnad med kniv i vardera hand.

Efter att Mesut gått till attack mot polisen då varningsskotts avlossats blev poliserna tvugna att avlossa verkanseld. Ett eller flera skott träffade 34-åringen som förmodligen avled på platsen, uppger Polismyndigheten i Uppsala län på nätet.

Under måndagskvällen greps Mesut Sahindal efter att ha hotat sin förre detta flickvän. Han frigavs vid 3-tiden morgonen därpå och kort efteråt sökte han upp sin familj och hotade dem, för att sedan försöka attackera polisen med kniv.

Den 19 januari 2002 skjöts den då 26-årige Fadime Sahindal ihjäl i en trappuppgång i Uppsala. Gärningsmannen var hennes far Rahmi Sahindal. Motivet var att Fadime inte levde på det sett som hennes familj ville, utan hade istället “vanhedrat” dem. Mordet på Fadime är det mest kända exemplet på hedersmord i Sverige.

Ärendet kommer att överlämnas till Riksenheten för polismål.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!