Inrikes

Facebook ska hjälpa ”de goda krafterna” att vinna riksdagsvalet 2018

Publicerad 21 februari 2018

Det utländska företaget Facebook tänker påverka opinionen inför det svenska riksdagsvalet 2018. Man samarbetar bland annat med MSB som säger sig vilja bekämpa utländsk påverkan av det svenska valet.

Regeringen har haft samtal med Facebook om att ”förhindra desinformation” på den sociala medieplattformen och bara släppa fram röster som är ”sunda”. Detta bekräftar Peter Münster, Facebooks kommunikationschef i Norden, till Dagens Media.

— Vår roll är att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna, säger Münster bland annat.
Konkret innebär detta att Facebook kommer att påverka valet genom att se till att skärpa reglerna för politisk annonsering och ”förhindra att desinformation sprids och särskilt förebygga propagandaattacker på plattformen” enligt Dagens media.

— Med anledning av det arbetar vi med dessa frågor i samförstånd med flera olika myndighetsorganisationer, exempelvis MSB och Valmyndigheten, säger Münster.

MSB har ett särskilt uppdrag inför valet att förhindra utländsk valpåverkan inför det svenska riksdagsvalet 2018.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Facebook
  • MSB