Explosioner i Helsingborg och Värnamo – en död

publicerad 2 september 2021
- av Per Nordin
Helsingborg, Skåne.

Under onsdagsnatten skedde två kraftiga explosioner i södra Sverige. En person rapporteras död.

Vid 01.30-tiden natten mot torsdag inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Norra Ljunggatan i Helsingborg. Porten på huset och ett femtontal fönster i en närliggande fastighet förstördes i smällen. Ingen kom till skada i explosionen och i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman, rapporterar skattefinansierande SVT.

Ett liknande dåd har även tidigare förekommit på Norra Ljunggatan när en bil sprängdes utanför Al Salam-moskén i januari 2020.

Omkring 03.00 fick SOS in flera larm om en ljudlig smäll vid Lasarettsgatan i Värnamo. På plats fann polisen tydliga tecken på en explosion och en allvarligt skadad man. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Väl på sjukhuset tvingades man spärra av ett område, eftersom ett okänt föremål anträffats i personens kläder.

När personen vårdas på sjukhuset så anträffas ett föremål i personens kläder och det föremålet vet vi inte vad det här för något, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Personen avled senare av sina skador och föremålet visade sig vara ofarligt.

Området vid Lasarettsgatan är fortfarande avspärrat och en del boende i området har evakuerats, enligt skattefinansierande SVT.

Uppdatering kl. 16:20

Enligt de senaste uppgifterna ska mannen vara kopplad till mc-gänget Bandidos och tros ha sprängt sig själv i ett försök att tysta ett vittne

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!