Ex-rabbin vill styra om Sverigedemokraterna

publicerad 3 mars 2020
Dan Korn vill se ett mjukare Sverigedemokraterna.

Den tidigare rabbinen Dan Korn vill styra om Sverigedemokraternas ideologiska bana och göra partiet mer måttligt och inkluderande. Korn är en av styrelseledamöterna i den tongivande Sverigedemokraten Mattias Karlssons nystartade tankesmedja Oikos.

För ungefär en månad sedan lanserade Mattias Karlsson, tidigare gruppledare för Sverigedemokraterna tankesmedjan Oikos där SD-politikern görs sällskap av personer som den neokonservative Naweed Khan, marxisten Malcom Kyeyune och just Dan Korn i styrelsen.

I en intervju med Expressen förklarar Korn att han är ute efter att påverka SD:s politik och ideologi till att bli “måttlig” och “inkluderande”.
– Att påverka Sverigedemokraterna är det mest effektiva sättet att påverka i dag, att styra den kraft som redan finns, säger Dan Korn till Expressen.

Korn för bland annat fram en vilja att influera partiet till en mer positiv syn på islam och mångkultur. Han anser att det är extremt osannolikt att någon annan religion än kristendom kommer att kunna forma Sverige, och att islam snarare är en positiv kraft i Sverige som kan lösa problemet med hederskultur..

Han tillägger också att han försöker tala SD-toppen Mattias Karlsson tillrätta angående begreppet svensk kultur, även det en fråga som han anser att SD har fel syn på.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!