Inrikes

Ekots nyhet om tiggarregistrering var spekulation

Bilden är illustrativ

Sveriges Radio Ekot publicerade i morse ett “avslöjande” om att polisen registrerar tiggande EU-migranter. Huvudnyheten att de skulle gjorts på grund av de är romer visade dock sig helt sakna substans och var spekulation ifrån SR:s reporter, men slogs upp trots att Ekot saknade fakta om detta.

Det var i morse som Sveriges Radio Ekot publicerade nyheten “Romska EU-migranter registrerades av polisen”. Men att polisen skulle ha registrerat tiggarnas etnicitet är helt taget ur luften avslöjade Granskning Sverige under dagen.
“Nyheten” visade sig vara producerad av My Vingren från vänsterextrema våldsgrupperingen Researchgruppen, f d AFA Dokumentation som fått anställning på Sveriges Radio.

När Granskning Sverige ringer till Ekots chef Göran Dahlqvist, för att fråga vad som egentligen är nyheten, blir svaret förvånansvärt ärligt.

– Ja, jag frågade faktiskt samma sak när jag kom till redaktionen i morse, säger Göran Dahlqvist.

Göran Dahlkvist, som är ansvarig utgivare på Ekot, har alltså inte heller förstått vad det är som är nyhet, med att intervjua uteliggare och polisen, utan att avslöja någon fakta. “Nyheten” är att polisen nu efteråt, skall kolla upp om det finns någon notering om “etnicitet”.

– Står Ekot på rättssamhällets sida eller på Antifascistisk Aktions sida?, frågar Granskning Sverige innan Dahlkvist avslutar samtalet.

Hör inslaget nedan:

 

Ekots nyhet:
Romska EU-migranter registrerades av polisen

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!