Efter pedofilskandalen – förtroendet för Federley förbrukat

publicerad 3 december 2020
Fredrick Federley.

Centerpartiets Fredrick Federley var sambo med en pedofil som dömts för 22 våldtäkter mot barn. Nya uppgifter antyder att Federley kände till pedofilens aktiviteter redan i september eller ännu tidigare, men att han valt att tiga om sambons förehavanden.

Såväl Bonniertidningen Expressen som skvallertidningen Aftonbladet rapporterar om att Federley i september hade ett möte med Kriminalvården om sambons brottslighet och där syftet var att upplysa pedofilen om att människor i hans närhet skulle informeras om de sexuella övergreppen – eftersom det handlat om grov brottslighet mot barn.

Enligt tidningarna blev Federley vid tillfället ”mycket upprörd” på myndigheten och ska ha förklarat att denna typ av information skulle kunna skada honom och hans karriär. Kriminalvårdens representanter uppfattade det hela som att Federley försökte påverka deras beslut och arbete.
Enligt Aftonbladet separerade Federley och sambon kort efter mötet, själv har han inte velat kommentera uppgifterna.

Centerpartiet i sin tur berättar att man fick reda på sambons sexualbrott dagen innan de blev kände i massmedia – alltså flera månader efter Federleys möte med kriminalvården. Partisekreteraren Michael Arthursson säger att uppgifterna har ”skadat förtroendet” för Federley och att det är tydligt att C-toppen ”vetat om detta under en längre tid”.

Enligt skvallerbloggen Stoppa pressarna har Federley även i övrigt ett tveksamt umgänge och är vän med ytterligare två dömda pedofiler – en dömd för barnpornografibrott och en dömd för sexuella övergrepp mot barn. Även Annie Lööf uppges vara vän med en av pedofilerna, något hon dock själv nekar till.

Federley är för närvarande sjukskriven, har tagit en ”paus” från politiken och ställer inte upp på intervjuer.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!