Dödsskjutning i Södertälje

publicerad 23 februari 2022
- av Sofie Persson
Ronna centrum i Södertälje kommun.

Under tisdag eftermiddag anträffades en man skottskadad i en bil i Södertälje. Han avled senare av sina skador. Enligt uppgifter är mannen dömd för flera brott och tillhör ett kriminellt nätverk.

Polisen fick larm om händelsen strax innan 16.30-tiden på tisdag eftermiddag. Den skjutne mannen hittades i västra Ronna i Södertälje, och polisen tror att skjutningen ägt rum på samma plats, rapporterar skattefinansierande SVT.

Under kvällen gjorde polisen flera beslag och ett flertal personer har hämtats in till förhör, men ingen har gripits. Man går även igenom material från övervakningskameror i området. En helikopter har också använts. Polisen söker en eller flera gärningsmän.

Den dödade mannens anhöriga är underrättade. Enligt uppgifter är mannen dömd för flera brott och tillhör ett känt kriminellt nätverk i staden.

I samband med skjutningen har många upprörda personer samlats utanför Södertälje sjukhus – något som blivit alltmer vanligt.

Enligt uppgifter till Expressen ska bilen som offret befunnit sig i vid skjutningen tillhöra en lokal kvinnlig SD-politiker.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.