Dödshot mot klädbutik

publicerad 14 juli 2015

Klädbutiken Nordic Wear of Scandinavia har tagit bort ett uppmärksammat Facebookinlägg sedan anställda på företaget hotats till livet.

Under tisdagen publicerade Nordic Wear, som bland annat är återförsäljare av klädmärket Thor Steinar, ett inlägg med en bild på Facebook där en familj med en mamma, pappa och två barn håller ett paraply mot regnbågen, en symbol som används inom homosexuella kretsar.

”Tyvärr säljer vi inte paraplyer. Men hade vi gjort det, hade de fungerat såhär”, skrev Nordic Wear under bilden. Ett statement från företaget för kärnfamiljen.

Strax efter att Nordic Wear publicerat bilden möttes man av en hatstorm med dödshot mot företagets anställda, vilket ledde till att man tog bort inlägget.

”Efter att vi som arbetar på Nordic Wear har fått mottaga upprepade dödshot, väljer vi av respekt till våra familjer att ta ner det uppmärksammade inlägget. Alla hot och trakasserier mot oss kommer givetvis att polisanmälas”, skrev företaget på sin Facebooksida.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.