Demonstrationer planeras vid Obamas Sverigebesök

publicerad 14 augusti 2013

När Obama kommer till Sverige i nästa månad kommer han att mötas av protester. Redan nu planerar fyra organisationer att demonstrera.

Det är främst USA:s utrikespolitik som har lett till missnöje. Piratpartiet, som är en av aktörerna som ansökt om demonstrationstillstånd, vill visa sitt missnöje mot den massiva övervakningsskandal som växt fram i USA där svenskar också blivit offer för lagring och övervakning av privat kommunikation av främmande makt.

Bland de andra aktörerna finns Kommunistiska partiet i Stockholm och föreningen Iraksolidaritet och Rättvisepartiet Socialisterna.

Kommunistiska partiet planerar ett demonstrationståg som ska gå till amerikanska ambassaden. Rättvisepartiet Socialisterna  har ansökt om att få gå från Medborgarplatsen till Mynttorget.

– Vi kan komma att ändra oss och gå till ambassaden i stället, vi vill gå tillsammans med andra som demonstrerar mot den roll som USA spelar i världen, och Obama som symbol för imperialismen, säger Per-Åke Westerlund från Rättvisepartiet Socialisterna till TT.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.