De sexuella övergreppen på festivaler – en världsnyhet

publicerad 7 juli 2016
Bråvallafestivalen

De fall av sexuella övergrepp på tjejer på svenska musikfestivaler har belysts av internationell media.

Under minst två festivaler, Bråvalla och Putte i Parken, har mer än 40 tjejer anmält att de blivit utsatta för sexuella övergrepp, bara den här sommaren.

Övergreppen, som enligt Polisen begås mestadels av personer med invandrarbakgrund, har väckt stor ilska hos såväl svensk som brittisk artistelit. Det brittiska folkbandet Mumfords & Sons har i ett uttalande sagt att man inte kommer spela på Bråvallafestivalen igen om inte festivalen kan garantera de kvinnliga besökarnas säkerhet.

Liksom de sexuella övergreppen på kvinnor i tyska Köln under nyårsnatten har festivalövergreppen fått stor internationell spridning.

Aktörer som BBC, New York Times, The Telegraph, Business Insider, Washington Post, Daily Mirror, Reuters och Fox News är bara några av de stora internationella medier som skrivit om övergreppen.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.