Chang Frick stoppar Sentio från att ta med AfS i sin mätning

publicerad 28 mars 2018

Opinionsundersökningsinstitutet Sentio hade planerat att ta med partiet Alternativ för Sverige (AfS) i sin nästa partimätning. Men Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick stoppade Sentio från att ha ta med AfS i mätningen.

Alternativ för Sverige har redan fått nästan två procent av svenskarna att vilja rösta på partiet, vilket framgick i en opinionsundersökning som Yougov nyligen genomfört.

Sentio planerade att ha med Alternativ för Sverige i sin nästa mätning av vilket parti svenskarna kommer rösta på i höstens val. Men Chang Frick, chefredaktör för Nyheter Idag, lyckades få Sentio att plocka bort AfS. Detta för att det är för Nyheter Idags räkning som mätningarna genomförs.

– AfS har ju bara funnits i ett par veckor. Lägger man till alternativ så finns det alltid folk som kryssar i det bara för skojs skull. Jag var tveksam redan när Sentio lade till Medborgerlig Samling, vilket de gjorde på eget bevåg, säger Chang Frick till tidningen Svegot.

Chang Frick väljer ändå att låta Medborgerlig Samling finnas med på Sentios lista över partier som är med i undersökningarna. Medborgerlig samlings partiledare Ilan Sadé är samtidigt Nyheter Idags ägare.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!