Inrikes

Centern räddar Strandhäll – klarade omröstning

Annika Strandhäll får fortsätta som socialförsäkrings­minister. Det står klart efter att misstroendeomröstningen mot henne inte gick igenom, mycket på grund av Centerpartiets beslut att lägga ner sina röster.

Annika Strandhäll (S) har varit hårt pressad de senaste veckorna. Beslutet att sparka Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler inför fjolårets riksdagsval var politiskt motiverat, enligt oppositionen. Man anklagar även Strandhäll för att ha farit med osanning.
Hon valde att sparka generaldirektören för Försäkringskassan, skälet var att skylla ifrån sig. Alla vet att politik är en speciell bransch, det är en hel del tjuv och rackarspel men den här typen av cyniska maktspel hör inte hemma här. Man kan inte ens stå för att man gör det, säger Henrik Winge (SD), enligt Aftonbladet.

Under tisdagsförmiddagen hölls en misstroendeomröstning i riksdagen mot Strandhäll. Misstroendeomröstningen stöddes av Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna. Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade nej till att väcka misstroende. Vänsterpartiet och Centerpartiet valde att lägga ner sina röster, vilket räddade Strandhälls framtid som minister.

Statsminister Stefan Löfven (S) har hela tiden gett sitt stöd till sin partikamrat och ministerkollega och menar att man borde avvakta KU:s granskning av Strandhälls förehavanden och beslutet att sparka Ann-Marie Begler.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!