Cancerpatienter från Stockholm till Finland för vård

publicerad 24 juli 2019

Resursbrist vid cancervården i Region Stockholm gör att patienter i behov av strålbehandling skickas till Finland för vård. Region Stockholm kan i nuläget inte uppfylla de tidsramar som finns för behandling.

Ett antal cancerpatienter i Region Stockholm kommer att behöva resa till Finland för att få vård och behandling i tid. Främst handlar det om kvinnor med bröstcancer som ska få strålbehandling i Finland. Orsaken till sjukvårdsresorna till Finland är resursbrist i Stockholm.

Flera patienter kommer nu att erbjudas behandling i Finland, vilket innebär ökade kostnader för Region Stockholm. Utöver kostnaderna för behandling i Finland tillkommer resekostnader, helpension och boende under tre veckor samt hemresor på helger.


Annonser:


Region Stockholm har även använt sig av strålbehandling i andra regioner i landet, men där finns inte ytterligare platser att tillgå. Detta innebär att man har fått vända sig utomlands och till Finland för att klara cancervården.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.