Inrikes

Cancerpatienter från Stockholm till Finland för vård

Resursbrist vid cancervården i Region Stockholm gör att patienter i behov av strålbehandling skickas till Finland för vård. Region Stockholm kan i nuläget inte uppfylla de tidsramar som finns för behandling.

Ett antal cancerpatienter i Region Stockholm kommer att behöva resa till Finland för att få vård och behandling i tid. Främst handlar det om kvinnor med bröstcancer som ska få strålbehandling i Finland. Orsaken till sjukvårdsresorna till Finland är resursbrist i Stockholm.
Flera patienter kommer nu att erbjudas behandling i Finland, vilket innebär ökade kostnader för Region Stockholm. Utöver kostnaderna för behandling i Finland tillkommer resekostnader, helpension och boende under tre veckor samt hemresor på helger.

Region Stockholm har även använt sig av strålbehandling i andra regioner i landet, men där finns inte ytterligare platser att tillgå. Detta innebär att man har fått vända sig utomlands och till Finland för att klara cancervården.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!