Burkarånare flydde med en halv miljon i byte

publicerad 18 maj 2016
[slider id='29043' name='Burkarånet' size='full']

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


27 790 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nu släpper polisen övervakningsbilder från helgens butiksrån i Nacka – där två personer maskerade i den religiösa dräkten burka kom över mobiltelefoner till ett värde av en halv miljon kronor.

I lördags utsattes en telebutik i Nacka för ett butiksrån – där rånarna maskerade i burka fyllde sina väskor med varor värda en halv miljon kronor. Nu går polisen ut med en övervakningsfilm för att kunna spåra burkarånarna.

Vi är väldigt intresserade av att få veta mer om deras väskor, säger Anders Öström, gruppchef vid Nacka lokalpolisområde, till Aftonbladet.

På lördagen gick två personer iklädda svarta burkor och rullandes på resväskor in i gallerian Nacka Forum vid 09.30-tiden. Enligt Aftonbladet tog personerna rulltrappan upp en våning och promenerade fram till en telebutik där personalen stod i färd med att öppna butiken. Burkarånarna trängde sig in i butiken och begick ett grovt rån. De tvingade till sig dyrbara mobiltelefoner.

Uppskattat värde på bytet de kom över är ungefär en halv miljon kronor. De tog sig ut samma väg som de kom och i anslutning till rondellen vid busstorget plockas de upp i en silverfärgad bil och försvinner mot länsväg 222, säger Anders Öström.

För att kunna spåra burkarånarna släpper polisen nu övervakningsbilder som visar det fräcka rånet mot telebutiken i Nacka. Polisen vädjar samtidigt om tips från allmänheten som kan leda till gripande.

Allt någon kan ha sett före, under eller efter rånet är av intresse. Framför allt är vi väldigt intresserade av att få veta mer om deras väskor. De ser väldigt nya ut och kanske är det någon som känner igen dem eller vet var de finns att köpa, säger Anders Öström.

Eftersom burkarånarna var iklädda heltäckande kläder kan polisen inte uppge om butiksrånet begicks av män – även om vissa vittnesuppgifter tyder på detta.

Det är bara ögonen som syns. Vittnen pratar om att det ser ut som manspersoner men vi vet inte, säger Anders Öström till Aftonbladet.

I Belgien och Frankrike är heltäckande slöja, burka och niqab, förbjudet sedan 2010.

Tips från allmänheten om burkarånarna kan lämnas till polisen via numret 114 14.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!