Bråvalla ställer in 2018 – på grund av sexövergrepp

Sexövergreppen på festivaler

Sexuella övergrepp av unga tjejer får en av Sveriges största musikfestivaler att ställa in.

publicerad 1 juli 2017

Bråvallafestivalen kommer inte att äga rum nästa år. Orsaken är enligt arrangören de sexuella övergrepp som ägt rum på festivalen.

Likt flera andra svenska musikfestivaler har flera fall av sexuella övergrepp på unga tjejer förekommit på Bråvalla under de senaste åren. Under årets festival, som ägde rum 28 juni – 1 juli, har sammanlagt 11 fall av sexuellt ofredande rapporterats, varav en misstänkt våldtäkt, rapporterar Aftonbladet.

Mot bakgrund av de återkommande sexuella övergreppen väljer nu arrangören FKP Scorpio att ställa in 2018 års upplaga av Bråvalla.

”Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt. Med det sagt så fortsätter sexuella ofredanden att förekomma. Vi har sett det på vår och andra festivaler de senaste åren och det är ett enormt samhällsproblem som drabbar varenda del av vårt samhälle”, skriver man i ett pressmeddelande.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


128 970 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.