Inrikes

Bråk stoppade flygbuss – polis fick ingripa

Ett större bråk stoppade en flygbuss på väg från Skavsta flygplats. Flera berusade passagerare på väg till Stockholm började slåss ombord på och utanför bussen. Polis larmades till bussen när de bråkande var ute bland trafiken på E4. Två passagerare omhändertogs av polis och tre andra transporterades till buss- och tågstationen i Vagnhärad.

Polisen i Sörmland fick skicka flera patruller till en flygbuss från Skavsta mot Stockholm. Ett större och våldsamt bråk hade utbrutit ombord med fem personer inblandade. Busschauffören begärde assistans vid Vagnhärad. Polis från Nyköping skickades till platsen.
Bråkstakarna drevs ur bussen, men fortsatte bråket utanför bussen. Bråket utvecklades till en trafikfara då de berusade personerna rörde sig ut på vägbanan på motorvägen E4. Flera trafikanter fick göra hastiga undanmanövrar vid flygbussen.

Polisen utreder nu händelsen på och kring bussen som misstänkt ofredande. De omhändertagna personerna hamnade på polishuset i Nyköping för tillnyktring.

Vid polisens framkomst omhändertogs två personer enligt LOB – lagen om omhändertagande av berusade personer. De övriga tre släpptes ej ombord på bussen igen, utan transporterades till Vagnhärads järnvägs- och busstation genom polisens försorg.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!