MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Bonnier ger miljon till ukrainska medier

Kriget i Ukraina

publicerad 3 mars 2022
- av Redaktionen
Anders Eriksson, vd Bonnier News.

Ledningen för Bonnier News har beslutat att skänka en miljon kronor till ukrainska medieaktörer med motiveringen att man under den rådande situationen ”vill göra allt för att stödja fria medier”.

– Vår vision och vårt uppdrag handlar om att stärka det fria ordet och att verka för ett fritt och demokratiskt samhälle. I och med det allvarliga läget vill vi göra allt för att stödja fria medier i Ukraina så att de kan upprätthålla sin verksamhet och rapportera kring vad som sker, menar Bonnier News vd Anders Eriksson i Dagens Nyheter.

Hur Bonnier kommer att avgöra vilka ukrainska medier som räknas som fria eller ej framgår inte av sammanhanget.

– Vårt viktigaste uppdrag är så klart att vara på plats och rapportera. Men det är också viktigt att hjälpa medier på plats som kan nå ut till den ukrainska befolkningen, påstår han vidare.

Man låter också meddela att man ”ser över den egna IT-säkerheten” eftersom Bonnierkoncernens olika tidningar enligt Eriksson är en tänkbar måltavla för cyberattacker.

– Det är ett pågående arbete, men det är klart att det blir mer aktuellt nu. Cyberattacker sätts ju in åt olika håll och kan även drabba oss, även om vi inte är en primär måltavla.

Enligt Säpo finns det dock inget förhöjt hot mot Bonnier News för närvarande.

Bonnier News är en mediekoncern inom Bonnier Group som bland annat består av tidningarna Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri samt ett 40-tal lokaltidningar och ett 20-tal branschtidningar. Koncernen har cirka 4000 anställda.

Bonnier Group ägs av den svenskjudiska familjen med samma namn och anses ofta vara den mest inflytelserika aktören på den svenska mediemarknaden.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!



Mer från förstasidan





Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend