Billström: Sverige har en alltför hög inströmning av asylsökande

publicerad 15 maj 2017
Tobias Billström

Riksdagens vice talman Tobias Billström (M) varnar åter för konsekvenserna med massinvandringen.

Moderaten Tobias Billström möttes under sin tid som migrationsminister av hårt motstånd ifrån sina egna partikollegor när han efterfrågade en hårdare flyktingpolitik och när han efter valet 2010 kritiserade den dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldts bristande insikt om de volymer av ”flyktingar” som väntades anstorma Sverige fick han istället en offentlig tillrättavisning eftersom att han ”brustit” i sitt sätt att uttala sig.

Men nu väljer Billström att återigen påtala vad vi har för problem att vänta om vi inte inför en striktare flyktingpolitik.

– Sverige är mitt inne i en lågfrekvent kris. Vi har fortfarande en flyktingkris som kretsar kring flera delar av migrationspolitiken. Sverige har en alltför hög inströmning av asylsökande som förvärrar en redan ansträngd flyktingsituation, säger Billström.

Flera larmrapporter har visat att Sverige har ett underskott på uppemot 40 miljarder kronor på grund av kostnaderna för massinvandringen.

Billström riktar även kritik till hur FN:s Genèvekonvention uttolkats men betonar sitt eget ansvar i att han borde ha stått på sig mot sin EU-kollegor och försökt få fram en ny internationell asyllagstiftning.

I veckan håller EU:s migrationsministrar ett sammanträde där man skall se över dagens flyktingfördelning och ansvarsfrågan för de länder som hittills klarat sig betydligt lättare från den enorma börda invandring innebär. Man vill bland annat samarbeta bättre med tredjeländer för att kunna omfördela fler ”flyktingar” till dessa.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.