Bilder ifrån Swedish Defence Leagues demonstration i Malmö

Den islamkritiska organisationen Swedish Defence League (SDL) höll i lördags en demonstration på Stortorget i Malmö. Talade gjorde bland annat Kamil Ryba, ordförande i SDL. Vänsterpartiet hade planerat en motdemonstration som ägde rum en timme innan SDL:s sammankomst på samma plats. Samtidigt uppträdde andra motdemonstranter mycket stökigt och Stortorget liknade stundvis en krigszon.

publicerad 25 mars 2013
Ett tusental motdemonstranter orsakade stort tumult under demonstrationen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Utöver SDL:s och Vänsterpartiets demonstrationer ägde samtidigt en annan “antirasistisk” manifestation rum på Möllevångstorget. Härifrån tågade dessa motdemonstranter sedan till Stortorget för att bemöta Swedish Defense Leauge.

Omkring ett tusental motdemonstranter samlades i och med SDL:s demonstration som enligt Polisen utgjordes av ett femtontal personer. Däribland gatukonstnären Dan Park.

Motdemonstranterna kastade ägg, smällare och rökfacklor. De drog även bort kravallstaketet. En motdemonstrant ska även ha försökt ta en batong från en polis, varvid mannen greps. Bland motdemonstranterna syntes bland annat flaggor ifrån den antifascistiska organisationen AFA som är kända för att utöva våld mot oliktänkande. Många av motdemonstranterna hade maskerat sina ansikten.

Flera motdemonstranter greps av Polisen misstänkta bland annat för brott mot ordningslagen, skadegörelse och för att ha förberett allmänfarlig ödeläggelse.

Trots den mild sagt stökiga motdemonstrationen anser Polisen att de hade lyckats säkerställa mötes- och yttrandefriheten.

Jag är nöjd med vår insats som inneburit att vi säkerställt mötes- och yttrandefriheten. De ordningsstörningar som uppstod var marginella och det inträffade endast skadegörelse i mindre omfattning, säger Stina Karlgrund som var kommenderingschef för insatsen.

Se bildgalleriet nedan. Fotograf: Peter Wemmert.

sdl1

sdl2

sdl3

sdl4

sdl5

sdl7

sdl8

Övriga bilder:

sdl11
Kamil Ryba, ordförande för Swedish Defence League

Ur Kamil Ryba:s (SDL) tal:

”Alla människors lika värde” är ett populärt uttryck, men det har inte med den här diskussionen att göra.  Vad vi talar om här är det faktum att svenska politiker under 30 års tid har ändrat befolkningssammansättningen i Sverige radikalt. Detta har lett till svåra konflikter och kraftigt ökad kriminalitet. Och denna enorma förändring har de gjort UTAN att fråga svenskarna om det var den här utvecklingen vi önskade för vårt land.

Vi har fått 500 skolbränder om året, brinnande bilar, sopstationer, återvinningscentraler, garagelängor, etc. Vi har fått en ständig stenkastning mot brandkåren och mot kollektivtrafiken. Sverige kommer inom en snar framtid att få se sharia-zoner där organisationer som Muslimska brödraskapet tar över samhällsservicen. Detta har redan hänt i London och andra engelska städer. Här kommer de att sätta upp sina egna ”trygghetspatruller” – föreställ er en islamistisk variant av ”farsor på stan” – och dessa kommer att ersätta polisen. När Malmö har fått muslimsk majoritet kommer man att välja ett islamistiskt kommunfullmäktige. Resten är inte svårt att föreställa sig.

 

dan-park
Närvarade gjorde också gatukonstnären Dan Park med sin konstutställning “Papper till papperslösa”

Se även ett filmklipp ifrån Stortorget:

Nya Dagbladet i samarbete med Nybilder.se

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!