Inrikes

Bilder från dödsskjutningen i Malmö

Under onsdagsnatten blev en man i 30-årsåldern ihjälskjuten utomhus i centrala Malmö. Nya Dagbladet kunde fånga bilder från platsen dagarna innan skjutningen och senare vid mordplatsen där Malmö stads nya trygghetssatsning nu kollapsat totalt.

Skottlossningen ägde rum strax efter tolvslagen natten till Sveriges nationaldag utanför McDonalds, vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 30-årsåldern blev skjuten med flera skott. I samband med skottlossningen ska flera bilar ha lämnat platsen. Medan den skottskadade mannen vårdades på akuten fanns polis på plats.
– Det är naturligtvis tråkigt, vi befinner oss på en central och publik plats i Malmö, det är många personer som går till och från triangelstationen och får möta detta, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef för norra Malmö, till Sydsvenskan.

Den skjutne mannen avled senare på sjukhus av sina skador. Ingen är gripen i nuläget.

Trygghetsarbetet vid Triangeln har gått i stöpet och polisen medger att förtroendet för det så kallade medborgarlöftet är skadat.

– Det är naggat i kanten såklart, men vi gör allt vi kan för att Malmöborna och de som besöker staden ska kunna känna sig trygga. Och under förra året hade vi 12 mord, hittills i år har vi bara haft ett och vi hoppas att kunna hålla antalet lågt, tillägger Roberts.

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats och fotograferade dagarna innan mordet. Polisen arbetade då med så kallat störningsarbete där de med olika metoder försöker förekomma att våld och skjutningar skall eskalera. Störningsarbetet riktar sig främst mot kända kriminella med visitering och kontroll på allmänna platser såsom runt Triangeln.

Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

Den skjutne mannen försökte ta sig från mordplatsen och trampade runt i sitt eget blod innan han hämtades med ambulans och fördes till akuten.

Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

Efter skjutningen tvingades polisen att ytterligare höja beredskapen och fick bevaka besökare som kände otrygghet när de ville ta sig in och ut ur kyrkan.

Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet
Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

Utanför i parken har romer slagit läger mitt på gräsmattan. Flera av dem har blivit avhysta ifrån Köpenhamn och tagit sig över till Malmö och upprättat en form av bosättning i stadens centrum.

Foto: Freddy Mardell/Nya Dagbladet

Den skjutne mannen avled senare på nationaldagen och polisen har bett att få ta del av vår fotografs bilder i jakten på gärningsmannen som fortfarande inte kunnat gripas.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!