Beväpnad gänguppgörelse i Bagarmossen – tre skadade

publicerad 20 september 2018

Efter larm om skottlossning påträffade polisen två skjutna och en grovt misshandlad person i Bagarmossen i södra Stockholm. Enligt uppgift ska två gäng ha jagat varandra genom området med skjutvapen.

Larm om skottlossning inkom strax efter elva på onsdagskvällen. Flera personer i olika delar av Bagarmossen hörde av sig till polisen.

På platsen fann polisen två skottskadade personer och efter ytterligare en stund fann de även en grovt misshandlad person. De två skottskadade personerna ska, enligt uppgift, vara skjutna i benen och den misshandlade personen ska vara svårt skadad.

Enligt polisen har gängen sannolikt jagat varandra genom området, samtidigt som de skjutit.

– Det verkade som att man hade sprungit igenom centrum så man har funnits på olika ställen, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen i region Stockholm.

Enligt vittnen ska personerna ha flytt platsen i bilar och till fots. Alltifrån fyra till tio gärningsmän kan vara inblandade. Polisen spärrade av ett stort område i Bagarmossen och en polishelikopter samt polishundar deltog i sökandet.

Polisen skall ha gripit sju personer samtidigt som man har inlett en förundersökning om försök till mord. Även de tre skadade personerna är misstänkta.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.