Inrikes

Nästan 100 000 har fått uppehållstillstånd i Sverige – bara i år

Hittills i år har sammanlagt 95 766 personer beviljats uppehållstillstånd i Sverige av Migrationsverket. Fortsätter trenden väntas nästan 128 000 personer beviljas uppehållstillstånd innan året är slut.

Trots att regeringen gett sken av att ha dragit åt svångremmen i invandringspolitiken efter migrantkrisen 2015 tycks antalet utdelade uppehållstillstånd inte minska nämnvärt. I Migrationsverkets statistik över antalet uppehållstillstånd under årets nio första månader framgår det att nästan 100 000 uppehållstillstånd delats ut hittills i år.
Skulle andelen utdelade uppehållstillstånd fortsätta i samma takt kommer nästan 128 000 uppehållstillstånd att delas ut under 2018, vilket skulle göra det till det tredje högsta mottagandet i Sveriges historia, skriver Samhällsnytt, som var först med att rapportera om nyheten.

Rekordet i andelen utdelade uppehållstillstånd ligger på 151 031 och sattes 2016, som var året efter den uppmärksammade migrantkrisen.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!