Inrikes

Attentat mot polisbefäls bostad i Västerås

Bilden är illustrativ

Ett polisbefäl boende i Västerås utsattes vid 3.20-tiden på lördagsmorgonen för ett mordförsök när hans bostad besköts med grovkalibrig ammunition.

Under attentatet fanns polisen samt hans fru och barn i bostaden. Ingen person ska ha kommit till skada under vad polisen rubricerar som ett mordförsök.
Det är stor förödelse i huset. Det finns en mängd grovkalibriga patroner utanför, sade Carin Götblad, regionpolischef för Polisregion Mitt, vid en presskonferens på lördagen.

Carin Götblad sade att det inte är “normala personer” som utför ett sånt här brott, vilket kan innebära att attentatet utförts av grovt kriminella.

Polisen har klassat attentatet som en särskild händelse. Man vill inte heller gå ut med vad det finns för motiv bakom händelsen, men tillägger att polisen som utsatts är en “helt vanlig polis”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!