Attentat mot polisbefäls bostad i Västerås

publicerad 28 oktober 2017
Bilden är illustrativ

Ett polisbefäl boende i Västerås utsattes vid 3.20-tiden på lördagsmorgonen för ett mordförsök när hans bostad besköts med grovkalibrig ammunition.

Under attentatet fanns polisen samt hans fru och barn i bostaden. Ingen person ska ha kommit till skada under vad polisen rubricerar som ett mordförsök.

Det är stor förödelse i huset. Det finns en mängd grovkalibriga patroner utanför, sade Carin Götblad, regionpolischef för Polisregion Mitt, vid en presskonferens på lördagen.

Carin Götblad sade att det inte är ”normala personer” som utför ett sånt här brott, vilket kan innebära att attentatet utförts av grovt kriminella.

Polisen har klassat attentatet som en särskild händelse. Man vill inte heller gå ut med vad det finns för motiv bakom händelsen, men tillägger att polisen som utsatts är en ”helt vanlig polis”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.