Annika Strandhäll avgår – efter familjetragedin

publicerad 1 oktober 2019

Socialminister Annika Strandhäll (S) har annonserat att hon lämnar sin ministerpost med omedelbar verkan efter hennes mans plötsliga bortgång. Hon väljer dock att behålla sin riksdagsplats för Socialdemokraterna.

Nyligen drabbades socialministern Annika Strandhäll av en familjetragedi när hennes man plötsligt gick bort. Nu väljer Strandhäll att lämna sitt uppdrag som socialminister för att vara närmare familjen. Hon väljer dock att behålla sin plats som riksdagsledamot för Socialdemokraterna i riksdagen.

”Jag har full respekt för Annika Strandhälls besked och stor förståelse för att hon i en svår situation vill ha mer tid med sin familj”, skriver statsminister Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande, enligt Aftonbladet.

Det är fortfarande oklart vem som kommer efterträda Annika Strandhäll som socialminister.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.