Inrikes

Annie Lööf: Centerpartiet kommer släppa fram Löfven som statsminister

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelar att man har kommit överens med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Den utdragna regeringskrisen tycks vara på väg att få ett slut. Under fredagen blev det officiellt att Centerpartiet och Liberalerna kommer att släppa fram Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelade uppgörelsen vid en presskonferens under fredagen. I utbyte mot Centerpartiet och Liberalernas stöd har Stefan Löfven och Socialdemokraterna tvingats gå med på en rad reformer. Bland annat ska inget förbud mot vinster i välfärden införas, enligt Annie Lööf.

Enligt Annie Lööf kommer Vänsterpartiet inte att få något inflytande över Stefan Löfvens regeringsbudget. Detta trots att Vänsterpartiet kan stoppa Löfven genom att rösta nej i en kommande statsministeromröstning.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!