Annie Lööf: Centerpartiet kommer släppa fram Löfven som statsminister

publicerad 11 januari 2019

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelar att man har kommit överens med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna om att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Den utdragna regeringskrisen tycks vara på väg att få ett slut. Under fredagen blev det officiellt att Centerpartiet och Liberalerna kommer att släppa fram Socialdemokraternas Stefan Löfven som statsminister.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelade uppgörelsen vid en presskonferens under fredagen. I utbyte mot Centerpartiet och Liberalernas stöd har Stefan Löfven och Socialdemokraterna tvingats gå med på en rad reformer. Bland annat ska inget förbud mot vinster i välfärden införas, enligt Annie Lööf.

Enligt Annie Lööf kommer Vänsterpartiet inte att få något inflytande över Stefan Löfvens regeringsbudget. Detta trots att Vänsterpartiet kan stoppa Löfven genom att rösta nej i en kommande statsministeromröstning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.