Inrikes

Anmäld C-politiker tar time out

Den centerpartistiska riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani, 37, har delgivits misstanke om bedrägeri. Nu bekräftar partiet att hon tar time out från sina politiska uppdrag.

”Hon har efter samtal med gruppledare Anders W Jonsson beslutat att ta time out från sina politiska uppdrag i riksdagen och som ledamot i partistyrelsen”, uppger Centern i ett pressmeddelande.
Det handlar om ett biståndsprojekt som skulle värna om demokratin i Irak. Totalt skickade Centerpartiets internationella stiftelse, CIS, miljontals kronor i statliga bidrag, som sedan försvann. I samband med det polisanmälde stiftelsen sig själva.

Det irakiska demokratiprojektet leddes av Abir Al-Sahlani, och det var hon som mottog de 3,2 miljoner kronorna. Hennes pappa Abid Al-Sahlani är den som organiserat Iraksatsningen år 2009 och 2010. Pappan Abid Al-Sahlani var även partiledare för det parti som fått stöd av Centerpartiets internationella stiftelse.

Statsåklagare Staffan Granefeldt går nu vidare med fallet. Han vill enligt Sveriges Radio hålla förhör i Irak, där Abid Al-Sahlani befinner sig, men det rådande säkerhetsläget gör det osäkert om det blir av.

abir

Abir Al-Sahlani
Foto: Globaljuggler/CC-BY-SA-3.0

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!