Inrikes

Andra domen mot asylaktivisten Elin Ersson – döms nu för brott mot luftfartslagen

Asylaktivisten Elin Ersson döms till 60 dagsböter för brott mot luftfartslagen efter att förra året ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan genom att vägra lämna ett flygplan på Landvetter flygplats. Det meddelade Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande under gårdagen.

Tingsrätten skriver i pressmeddelandet att Ersson måste förstått att hon skulle ha satt sig ner och tagit på sig säkerhetsbältet.
När kvinnan då ändå inte följde uppmaningarna anser tingsrätten att hon gjort sig skyldig till brott”, skriver tingsrätten.

Rättegången togs om i oktober på grund av att en nämndeman bedömdes vara jävig. Den då fällande domen mot Elin Ersson gällande brott mot luftfartslagen ogillades.

Åklagaren tror att det kommer bli en överklagan till hovrätten och vill se fängelse som påföljd för Ersson, säger han i SVT:s direktsändning.

Erssons advokat krävde istället ett totalt frikännande, skriver GP.

 

Andreas Swedberg/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!