Amerikanska flottister köpte sex på Östermalm

publicerad 18 mars 2022
- av Redaktionen
Genrebild - amerikanska flottister.

Två flottister från det amerikanska krigsfartyget USS Forrest Sherman som lagt till i Stockholm ska ha gripits för sexköp av två ukrainska kvinnor i Stockholm.

Amerikanerna greps vid en lägenhetsbordell på Östermalm och båda har erkänt brott.

Nya Dagbladet rapporterade nyligen om att jagaren USS Forrest Sherman just nu finns på plats i Stockholm för att fylla på förnödenheter men att Försvarsmakten i övrigt inte vill kommentera fartygets förehavanden i området.

Enligt Bonniertidningen Expressens uppgifter har minst två av flottisterna gått i land i Stockholm för att köpa sex från två kvinnor som ska vara från Ukraina.

Under onsdagskvällen vid 20-tiden greps de misstänkta för sexköp ”i anslutning till en lägenhetsbordell på Östermalm” tillsammans med ytterligare två svenska medborgare. Amerikanerna ska ha erkänt brott – och en av dem är misstänkt för två fall av sexköp. När männen sedan släpptes från polisstationen ska de ha hämtats av svensk militärpolis.

 Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.