Alternativ för Sverige höll torgmöte i Falun

publicerad 23 augusti 2018

Alternativ för Sverige (AfS) höll torgmöte i Geislerska parken mitt i Falun under onsdagen.

Torgmötet i Falun är bara ett av AfS torgmöten på sin ”återvandringsturné”. Partiet, som aspirerar på att komma in i riksdagen i valet, förespråkar att minst en halv miljon invandrare ska utvisas från Sverige till sina hemländer.

Partiledaren Gustav Kasselstrand både inledde och avslutade torgmötet med att tala.


Annonser:


– Vi har märkt under hela den här turnén att det finns ett massivt stöd för ett nytt politiskt parti som vågar driva återvandringen som den viktigaste frågan, som inte längre ryggar tillbaka och ber om ursäkt för sig själv. Det partiet är Alternativ för Sverige, sade Kasselstrand.

Efter Kasselstrands första tal blev det en utfrågning mellan riksdagskandidaterna Markus Jonsson och Per Sefastsson om bland annat kulturpolitik och ”dräneringen av det politiska träsket”.

AfS torgmöte kunde hållas utan några större ordningsstörningar. En skrikande kvinnlig motdemonstrant som hade ett plakat med texten ”Återvänd tillbaka under stenen ni kom fram ifrån AfS!” utgjorde den enda protesten mot AfS under torgmötet.

Under torgmötet blev Nya Dagbladets utsända, Alexander Almqvist-Paajanen och Markus Andersson, konfronterade av flera socialdemokratiska politiker, bland andra riksdagsledamoten Carina Ohlsson. S-kvinnorna var upprörda över att de hamnade på bild och hotade att stämma tidningen om bilderna publicerades, vilket Nya Dagbladet har gjort med stöd i grundlagen.

 

Intervju med AfS partiledare Gustav Kasselstrand kommer att dyka upp inom kort.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.