Riksdagsvalet 2018

Alternativ för Sverige höll torgmöte i Falun

Alternativ för Sverige (AfS) höll torgmöte i Geislerska parken mitt i Falun under onsdagen.

Torgmötet i Falun är bara ett av AfS torgmöten på sin “återvandringsturné”. Partiet, som aspirerar på att komma in i riksdagen i valet, förespråkar att minst en halv miljon invandrare ska utvisas från Sverige till sina hemländer.
Partiledaren Gustav Kasselstrand både inledde och avslutade torgmötet med att tala.

– Vi har märkt under hela den här turnén att det finns ett massivt stöd för ett nytt politiskt parti som vågar driva återvandringen som den viktigaste frågan, som inte längre ryggar tillbaka och ber om ursäkt för sig själv. Det partiet är Alternativ för Sverige, sade Kasselstrand.

Efter Kasselstrands första tal blev det en utfrågning mellan riksdagskandidaterna Markus Jonsson och Per Sefastsson om bland annat kulturpolitik och “dräneringen av det politiska träsket”.

AfS torgmöte kunde hållas utan några större ordningsstörningar. En skrikande kvinnlig motdemonstrant som hade ett plakat med texten “Återvänd tillbaka under stenen ni kom fram ifrån AfS!” utgjorde den enda protesten mot AfS under torgmötet.

Under torgmötet blev Nya Dagbladets utsända, Alexander Almqvist-Paajanen och Markus Andersson, konfronterade av flera socialdemokratiska politiker, bland andra riksdagsledamoten Carina Ohlsson. S-kvinnorna var upprörda över att de hamnade på bild och hotade att stämma tidningen om bilderna publicerades, vilket Nya Dagbladet har gjort med stöd i grundlagen.

 

Intervju med AfS partiledare Gustav Kasselstrand kommer att dyka upp inom kort.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!