Alternativ för Sverige höll torgmöte i Falun

publicerad 23 augusti 2018
afs-selfie-kasselstrand
DSC_0119
DSC_0106
DSC_0184
DSC_0162
DSC_0173
DSC_0180
DSC_0179
DSC_0175
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Alternativ för Sverige (AfS) höll torgmöte i Geislerska parken mitt i Falun under onsdagen.

Torgmötet i Falun är bara ett av AfS torgmöten på sin “återvandringsturné”. Partiet, som aspirerar på att komma in i riksdagen i valet, förespråkar att minst en halv miljon invandrare ska utvisas från Sverige till sina hemländer.

Partiledaren Gustav Kasselstrand både inledde och avslutade torgmötet med att tala.

– Vi har märkt under hela den här turnén att det finns ett massivt stöd för ett nytt politiskt parti som vågar driva återvandringen som den viktigaste frågan, som inte längre ryggar tillbaka och ber om ursäkt för sig själv. Det partiet är Alternativ för Sverige, sade Kasselstrand.

Efter Kasselstrands första tal blev det en utfrågning mellan riksdagskandidaterna Markus Jonsson och Per Sefastsson om bland annat kulturpolitik och “dräneringen av det politiska träsket”.

AfS torgmöte kunde hållas utan några större ordningsstörningar. En skrikande kvinnlig motdemonstrant som hade ett plakat med texten “Återvänd tillbaka under stenen ni kom fram ifrån AfS!” utgjorde den enda protesten mot AfS under torgmötet.

Under torgmötet blev Nya Dagbladets utsända, Alexander Almqvist-Paajanen och Markus Andersson, konfronterade av flera socialdemokratiska politiker, bland andra riksdagsledamoten Carina Ohlsson. S-kvinnorna var upprörda över att de hamnade på bild och hotade att stämma tidningen om bilderna publicerades, vilket Nya Dagbladet har gjort med stöd i grundlagen.

 

Intervju med AfS partiledare Gustav Kasselstrand kommer att dyka upp inom kort.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!