Alternativ för Sverige lanserat – ställer upp i riksdagsvalet

publicerad 5 mars 2018

Efter många månaders spekulationer presenterades under måndagskvällen Alternativ för Sverige (AfS), ett nytt nationalistisk parti under ledning av Gustav Kasselstrand.

Sedan Sverigedemokraterna bröt med ungdomsförbundet SDU har det spekulerats i om SDU-ledarna Gustav Kasselstrand, William Hahne och Jessica Ohlson ska starta ett nytt parti inför riksdagsvalet 2018.

På måndagen kom beskedet vid en officiell presskonferens att Alternativ för Sverige bildats och att partiet ställer upp i höstens riksdagsval.


Annonser:


Sverige är i kris. Decennier av storskalig invandring, höga skatter och försummande av sjukvården och utbildningsväsendet tar nu ut sin rätt. De etablerade partierna kommer inte kunna lösa Sveriges problem. Tvärtom – de är ansvariga för den nuvarande situation”, skriver partiet på sin hemsida.

Alternativ för Sverige är en ny politisk rörelse. Vårt mål är att påverka Sverige i rätt riktning – inte att bli godkända av de partier som orsakat Sveriges problem.”

Partistyrelsen i Alternativ för Sverige

Partiet leds av Gustav Kasselstrand. Andra medlemmar i partistyrelsen är bland andra William Hahne, Jessica Ohlson, Adam Berg, Per Sefastsson och Markus Jonsson.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.