Inrikes

Allt fler svenskar flyttar utomlands på grund av otrygghet

Allt fler svenskar väljer att flytta utomlands – men det är inte bara för att fly kyla och dåligt väder. Enligt mäklare så uppger många att svenskar flyr från massinvandring och det politiska klimatet i Sverige.

I dokumentärfilmen A Swedish Elephant som handlar om det svenska samhället och samhällsutvecklingen idag får vi bland annat träffa svenskar som vill lämna landet och mäklare som förmedlar bostäder utomlands. Flera av dem berättar att det är mångkulturen och den politiska situationen i Sverige som gör att människor nu allt oftare väljer att lämna landet.
– Tidigare kom folk med glada miner och ville flytta till Spanien eller Portugal för att det är varmare länder, numer kommer de och säger att de vill fly problemen, berättar en kvinnlig mäklare.

En annan mäklare berättar att många potentiella kunder säger att de upplever en ökad otrygghet och stigande kriminalitet i Sverige och att de därför vill flytta till ett annat land.

– Jag har hört det från många kunder att Sverige har spårat ut, berättar en svenskspråkig mäklare och förklarar vidare att många svenskar anser att de blir behandlade som andra klassens medborgare i sitt eget land.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!