MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Äldreboende får ”regnbågsavdelning”

publicerad 6 september 2021
- av Redaktionen

Ett äldreboende i Haninge, söder om Stockholm, blir nu Sveriges första som erbjuder ”en hbtqi-inriktning för personer i behov av somatisk vård och omsorg”. Även personalen är “hbtqi-certifierad” på avdelningen som pryds av regnbågsflaggan och fotokonst inspirerad av hbtqi-världen.

Är du homosexuell, bisexuell, transperson, queer, intersexperson eller känner du bara en stark samhörighet med hbtqi-världen – hos oss är alla välkomna”, skriver Frösunda omsorg och den nya avdelningen på Hanvedens äldreboende i Haninge söder om Stockholm.

Alla som jobbar på regnbågsavdelningen är “hbtqi-certifierade” och man kommer att bjuda in ”underhållare, författare, präster och andra yrkesutövare som på ett eller annat sätt har en koppling till hbtqi-rörelsen”. Avdelningen erbjuder även konst, kultur, underhållning och firande av Pride. Även den färggranna inredningen ska vara inspirerad av hbtqi-världen: till exempel med fotokonst med kända hbtqi-personer genom tiderna – som Eva Dahlgren, Selma Lagerlöf, Oscar Wilde och Peter Jöback.

Man kommer även att uppmärksamma hbtqi-relaterade höjdpunkter under året såväl som svenska högtider.

Äldreboendet har avtal med Stockholm, Haninge, Huddinge, Upplands Väsby, Nynäshamn, Täby och Ekerö.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend