Äldreboende får ”regnbågsavdelning”

publicerad 6 september 2021
- av Redaktionen

Ett äldreboende i Haninge, söder om Stockholm, blir nu Sveriges första som erbjuder ”en hbtqi-inriktning för personer i behov av somatisk vård och omsorg”. Även personalen är ”hbtqi-certifierad” på avdelningen som pryds av regnbågsflaggan och fotokonst inspirerad av hbtqi-världen.

Är du homosexuell, bisexuell, transperson, queer, intersexperson eller känner du bara en stark samhörighet med hbtqi-världen – hos oss är alla välkomna”, skriver Frösunda omsorg och den nya avdelningen på Hanvedens äldreboende i Haninge söder om Stockholm.

Alla som jobbar på regnbågsavdelningen är ”hbtqi-certifierade” och man kommer att bjuda in ”underhållare, författare, präster och andra yrkesutövare som på ett eller annat sätt har en koppling till hbtqi-rörelsen”. Avdelningen erbjuder även konst, kultur, underhållning och firande av Pride. Även den färggranna inredningen ska vara inspirerad av hbtqi-världen: till exempel med fotokonst med kända hbtqi-personer genom tiderna – som Eva Dahlgren, Selma Lagerlöf, Oscar Wilde och Peter Jöback.


Annonser:


Man kommer även att uppmärksamma hbtqi-relaterade höjdpunkter under året såväl som svenska högtider.

Äldreboendet har avtal med Stockholm, Haninge, Huddinge, Upplands Väsby, Nynäshamn, Täby och Ekerö.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.