Äldre par brutalt rånade i bostaden

publicerad 30 juni 2019

Ett äldre par boende utanför Hällefors i Bergslagen rånades i sin bostad av två män. Gärningsmännen trängde sig in i bostaden och hotade paret med pistol. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och lämnade sedan platsen i parets bil.

En större polisinsats inleddes vid 08-tiden på fredagsmorgonen runt Hällefors i Bergslagen. Polispatruller från såväl Örebro, Värmlands och Dalarnas län var på olika sätt inblandade i jakten på två rånare i en stulen bil.

Rånarna hade trängt in i en bostad tillhörande ett äldre par. Paret hade hotats med pistol och hot om våld. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och även nycklarna till parets bil, som man använde för att lämna platsen.

Gärningsmännen beskrivs av polisen som unga män. Man misstänker att det handlar om samma individer som tidigare utfört liknande brott i området. Det äldre paret ska ha chockats svårt av händelsen, men klarat sig från fysiska skador.

Uppdatering. På fredagskvällen kunde en polispatrull i Örebro gripa två misstänkta unga män vid Marieberg, söder om Örebro. De gripna är sedan tidigare kända av polisen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.