Inrikes

Äldre par brutalt rånade i bostaden

Ett äldre par boende utanför Hällefors i Bergslagen rånades i sin bostad av två män. Gärningsmännen trängde sig in i bostaden och hotade paret med pistol. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och lämnade sedan platsen i parets bil.

En större polisinsats inleddes vid 08-tiden på fredagsmorgonen runt Hällefors i Bergslagen. Polispatruller från såväl Örebro, Värmlands och Dalarnas län var på olika sätt inblandade i jakten på två rånare i en stulen bil.
Rånarna hade trängt in i en bostad tillhörande ett äldre par. Paret hade hotats med pistol och hot om våld. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och även nycklarna till parets bil, som man använde för att lämna platsen.

Gärningsmännen beskrivs av polisen som unga män. Man misstänker att det handlar om samma individer som tidigare utfört liknande brott i området. Det äldre paret ska ha chockats svårt av händelsen, men klarat sig från fysiska skador.

Uppdatering. På fredagskvällen kunde en polispatrull i Örebro gripa två misstänkta unga män vid Marieberg, söder om Örebro. De gripna är sedan tidigare kända av polisen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!