Inrikes

Aktivist på Naturvårdsverket läckte uppgifter om jägare

Sekretessbelagd information om jägare kan ha läckt ut till jaktmotståndare. En konsult på Naturvårdsverket – aktivist och jaktmotståndare – skall ha vidarebefordrat uppgifter om tusentals jägare. Det skriver tidningen Svensk Jakt.

Verket tillbakavisar dock uppgifterna om att konsulten – en uttalad jaktmotståndare – skall ha spritt ut de hemliga uppgifter. Länsstyrelsen i Jämtland har dock reagerat starkt på händelsen och anmält den till Datainspektionen, vilket SR rapporterat om.
Andreas Zetterberg, chef över viltanalysenheten på Naturvårdsverket, menar att det inte handlar om någon läcka. Konsulten har skrivit på avtal och tilldelats behörigheterna till databasen, men man har inga indikationer på att något har spridits.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!