92-årig kvinna rånad och svårt misshandlad

publicerad 19 januari 2020

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Strax före nyår misshandlades och rånades en 92-årig dement, rullatorberoende kvinna i sitt hem i Limhamn i Malmö. Brottslingarna lurade sig in i fastigheten via porttelefonen. Det berättar nu TV4.

Skurkarna tog sig sedan in i 92-åringens lägenhet, misshandlade henne och rånade den gamla kvinnan. Dock tycks de inte ha fått med sig något av värde.

Kvinnans dotter kom dagen efter och möttes av blod på sovrumsväggarna och i badrummet. Den gamla kvinnan hade själv lyckats larma SOS, fördes till sjukhus och det konstaterades att hon hade blödningar i hjärnan och allvarliga frakturer.

Nu befinner sig kvinnan på rehabilitering, men det är oklart om hon överlever. Dottern konstaterar bittert att gamla människor ofta tror folk om gott. Det blir en dödsfälla.

Rånarna är ännu inte gripna.

Polisen konstaterar, att våld och rån mot äldre har ökat stort, speciellt i södra Sverige. Men nu ser man att det sprider sig norrut och den bestående trenden är tydlig.

Det handlar om brottslingar kopplade till grov gängkriminalitet. Rånen mot framför allt äldre handlar om att komma över kontanter och värdesaker för omsättning. Kontanter har blivit allt svårare att stjäla på andra håll.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!