Inrikes

92-årig kvinna rånad och svårt misshandlad

Strax före nyår misshandlades och rånades en 92-årig dement, rullatorberoende kvinna i sitt hem i Limhamn i Malmö. Brottslingarna lurade sig in i fastigheten via porttelefonen. Det berättar nu TV4.

Skurkarna tog sig sedan in i 92-åringens lägenhet, misshandlade henne och rånade den gamla kvinnan. Dock tycks de inte ha fått med sig något av värde.
Kvinnans dotter kom dagen efter och möttes av blod på sovrumsväggarna och i badrummet. Den gamla kvinnan hade själv lyckats larma SOS, fördes till sjukhus och det konstaterades att hon hade blödningar i hjärnan och allvarliga frakturer.

Nu befinner sig kvinnan på rehabilitering, men det är oklart om hon överlever. Dottern konstaterar bittert att gamla människor ofta tror folk om gott. Det blir en dödsfälla.

Rånarna är ännu inte gripna.

Polisen konstaterar, att våld och rån mot äldre har ökat stort, speciellt i södra Sverige. Men nu ser man att det sprider sig norrut och den bestående trenden är tydlig.

Det handlar om brottslingar kopplade till grov gängkriminalitet. Rånen mot framför allt äldre handlar om att komma över kontanter och värdesaker för omsättning. Kontanter har blivit allt svårare att stjäla på andra håll.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Malmö
  • misshandel