60-tal personer inblandade i ordningsstörning på sjukhus i Kalmar

publicerad 5 november 2017

Polis kallades till Länssjukhuset i Kalmar under söndagen efter att stämningen på sjukhuset blivit hotfull. Ett 50- till 60-tal personer ska vara inblandade.

Bakgrunden till ordningsstörningen ska vara att ett 50- till 60-tal personer ska ha försökt besöka en patient på sjukhuset. Detta ska ha lett till att stämningen på sjukhuset blivit hotfull och polis samt väktare tillkallades.

Enligt Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö, ska det hela handla om en ”tradition”, skriver Barometern.

– Det är inte kopplat till något våldsbrott eller någon fotboll eller idrott utan det ska vara någon form av tradition. Att man av tradition ska besöka en person på det sättet, att det är viktigt att man kommer dit, säger Fredrik Bratt till tidningen.

Vid 16-tiden på söndagen hade ordningen fortfarande inte upprättats. Polisen sitter nu i stabsmöte med bland annat sjukvården för att kunna lösa situationen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.