40 000 undernärda inom äldreomsorgen

Publicerad 18 april 2017, uppdaterad kl. 10:56

Det finns i Sverige idag omkring 40 000 äldre som lider av undernäring, enligt Socialstyrelsens statistikdatabas.

Sammanlagt 15,6 procent av de 253 000 svenskar som är över 65 år och har hemtjänst, korttidsboende eller särskilt boende, lider av undernäring, skriver SvD.

Annons:


– Det är förfärande siffror att så många lider av undernäring, säger Åsa Regnér. Jag följer de här frågorna dagligen och tycker det är en fråga som vi måste jobba ännu mer med. Och det är en kunskap man behöver ha när man arbetar i äldreomsorgen, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) till tidningen.

Utöver de dryga 40 000 som redan är undernärda ligger ytterligare 117 500 i riskzonen för att drabbas.

 

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Dacke

    “Det finns i Sverige idag omkring 40 000 äldre som lider av undernäring, enligt Socialstyrelsens statistikdatabas.” Hur många lider av undernäring om 5-10 år kan vi bara spekulera om, men en sak är säker att det knappast är, mindre än idag?
    Sossarna brukar säga att vi är på rätt väg och många frågar sig, “vilken väg”? För varje år har speciellt våra pensionärer fått det allt sämre och resultatet visar sig i ökat antal fattigpensionärer och numer ökad svält.
    Löfven och oduglingen Reinfeldt säger samstämmigt att de är stolta med vad de åstadkommit? Tror ingen tidigare politiker i modern tid, lyckats med konststycket att under så kort tid – köra ett land i botten?

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend