17-åring gripen efter hot om skolmassaker

publicerad 4 juni 2013

En 17-årig elev vid Hjalmar Strömerskolan i Strömsund greps under tisdagen misstänkt för att ha hotat med en skolmassaker, rapporterar P4 Jämtland.

17-åringen ska ha laddat upp ett videoklipp på Facebook. Enligt ÖP.se nämns automatvapen och blodbad i det en minut långa videoklippet, någonting som Hjalmar Strömerskolans tillförordnade rektor Heidi Sundelin ser mycket allvarligt på.

Det var personal på skolan som såg filmsekvensen igår på nätet. Personalen kontaktade kuratorn som i sin tur tog kontakt med polisen. Vi ser allvarligt på det här så nu är det ett polisärende, säger Sundelin till Länstidningen Östersund.

Om 17-åringen hade några planer på att verkställa hotelserna är ännu oklart. Polisen har inte påträffat några vapen. Det är det upp till kammaråklagaren att bestämma om 17-åringen ska släppas fri eller anhållas, men först ska 17-åringen förhöras av polisen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.