13 procent av svenskarna kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige

publicerad 15 mars 2018

Det nybildade partiet Alternativ för Sverige har fått allt mer uppmärksamhet inför höstens val. Enligt en Sentio-undersökning som partiet presenterade under gårdagen kan hela 13 procent av väljarna tänka sig att rösta på det nya partiet.

Sentio Research har, på uppdrag av Alternativ för Sverige, genomfört en opinionsundersökning.

Undersökningsperioden var 2018-03-09 till 2018-03-13 och totalt antal svarande var 1 004.


Annonser:


Frågan som ställdes var:

Kan du tänka dig att rösta på det nya invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?

Ja: 13,15 %
Nej: 61,65 %
Vet ej: 25,20 %

Bland Sverigedemokraternas väljare är stödet störst: hela 29,17 procent av partiets väljare kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar undersökningen:

– Med ett så starkt stöd redan en vecka efter partiets lansering är det tydligt för alla att Alternativ för Sverige kan komma in i riksdagen i höstens val.

Jag är inte förvånad över att stödet är allra störst bland Sverigedemokraternas väljare. Deras väljare har länge efterfrågat ett nytt alternativ som prioriterar återvandringsfrågan och som vågar utmana det politiska etablissemanget.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.