Inrikes

13 procent av svenskarna kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige

Det nybildade partiet Alternativ för Sverige har fått allt mer uppmärksamhet inför höstens val. Enligt en Sentio-undersökning som partiet presenterade under gårdagen kan hela 13 procent av väljarna tänka sig att rösta på det nya partiet.

Sentio Research har, på uppdrag av Alternativ för Sverige, genomfört en opinionsundersökning.
Undersökningsperioden var 2018-03-09 till 2018-03-13 och totalt antal svarande var 1 004.

Frågan som ställdes var:

Kan du tänka dig att rösta på det nya invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?

Ja: 13,15 %
Nej: 61,65 %
Vet ej: 25,20 %

Bland Sverigedemokraternas väljare är stödet störst: hela 29,17 procent av partiets väljare kan tänka sig att rösta på Alternativ för Sverige.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar undersökningen:

– Med ett så starkt stöd redan en vecka efter partiets lansering är det tydligt för alla att Alternativ för Sverige kan komma in i riksdagen i höstens val.

Jag är inte förvånad över att stödet är allra störst bland Sverigedemokraternas väljare. Deras väljare har länge efterfrågat ett nytt alternativ som prioriterar återvandringsfrågan och som vågar utmana det politiska etablissemanget.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!