Över 100 000 har sett Nya Dagbladets intervju med svenska folket om invandringen

publicerad 9 oktober 2017
- av Markus Andersson

Vad tycker egentligen vanliga svenskar om de stora migrationsströmmarna till Sverige? Den frågan ställer sällan SVT. Nu har över 100 000 tittare sett NyD:s intervjureportage på Youtube.

Allt fler tröttnar på att skattebetalarnas Public service inte gör sitt jobb. En fråga som Sveriges Television och Sveriges Radio ofta kritiseras för att inte återspegla på ett nyanserat sätt är invandrings- och integrationsfrågor. De få gånger vanliga svenskar får komma till tals är utrymmet snävt och frågorna ofta så vridna att de inte ger en riktig bild över hur opinionen ser ut. Ofta förekommer ren censur av kritiska röster.

När Nya Dagbladets reportrar gav sig ut på stan och lät folk på gatan komma till tals blev det ett annat ljud i skällan än vad man får höra i skattebetalarnas egna Public service-kanaler.

Inslaget blev snabbt viralt och sågs av tiotusentals tittare på bara några dagar. Intresset för intervjun ifrån fjolåret har dock hållit i sig och inslaget har nu setts av fler än 100 000 svenskar vilket visar vilken sprängkraft frågan har och hur unikt det är att få höra ocensurerade röster ifrån folkdjupet.

Räckvidden på Nya Dagbladets reportage som spelades in i Sundsvall kan utan tvekan mäta sig med SVT:s regionala sändningar trots att våra resurser bara utgör en spillra av vad de skattefinansierade kanalernas.

Utrustning köps in med donationer och redaktionen måste själva lära sig all teknik, redigeringsmetoder och annat för att kunna genomföra dylika produktioner.

Donera för fler inslag
Vill du se fler inslag som det ifrån Sundsvall? Donera då gärna till vårt arbete via Swish på 0727220172 eller hitta fler donationsalternativ på nyadagbladet.se/donera.

Tack för ert stöd!Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.