Uppgifter: Regeringen försöker sälja SAS

publicerad 19 juli 2017

Regeringen försöker att sälja av statens aktieinnehav i SAS, avslöjar Affärsvärlden. Men regeringen förnekar uppgifterna.

Enligt källor med insyn ska Nordea försöka sälja hela statens aktieinnehav i SAS. Svenska staten äger 17,1 procent av aktierna i SAS – vilka uppges vara värda drygt en miljard kronor.

Affärsvärlden skriver att ett konsortium av privatpersoner har visat intresse för aktierna, men processen har hittills dragit ut på tiden.

Regeringen förnekar att man har för avsikt att sälja sitt innehav i SAS som det beskrivs i Affärsvärldens artikel.

”Det finns sedan flera år ett bemyndigande från riksdagen att sälja aktierna i SAS, men avyttringar ska ske på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till bolaget och marknadsförutsättningarna. Vi har ingen kännedom om de uppgifter om Nordea som förekommer i media”, skriver Eva Lindström, statssekreterare hos näringsminister Mikael Damberg (S), i en kommentar till TT.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.