Svag krona och oro får bank att dumpa aktier i Sverige

publicerad 20 augusti 2018

Den svaga kronan och den väntande politiska instabiliteten efter riksdagsvalet är anledningarna till att Erik Penser Bank väljer att dumpa sina aktier i svenska småföretag.

Tidningen Bloomberg förutspår att tiden efter riksdagsvalet den 9 september blir den ”kanske mest tumultartade i den nordiska demokratin på ett århundrade”. Det är oron för politisk instabilitet efter valet och den extremt svaga kronan som får Erik Penser Bank att sälja sitt aktieinnehav i svenska småföretag.

Har marknaden anledning till att vara orolig och stressad inför valet? Vår slutsats är att ja, det har den, säger Jonas Thulin, kapitalförvaltningschef på Erik Penser Bank, till Bloomberg.

Erik Penser Bank väljer inför valet att dumpa sin aktieportfölj i svenska småföretag då statistiken visar att små företag tenderar att få det jobbigare än större företag före och efter tidigare svenska val.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.