Stora nedskärningar på TV4 – 100 tjänster försvinner

publicerad 4 februari 2021
- av Per Nordin

100 tjänster försvinner från TV4 Media, efter ett annonstapp på 1,3 miljarder kronor under 2020.

Hur många journalisttjänster det rör sig om vill TV4 inte svara på, men klart är att nedskärningarna kommer att drabba alla delar av verksamheten. Enligt TV4:s vd Casten Almqvist väntar personalminskningar på upp emot hundra tjänster, inklusive konsulter och vakanser.

Vi gör detta för att skapa en robust publicistisk verksamhet med rätt förutsättningar att fortsätta samla Sverige. TV4-kanalen gjorde sitt andelsmässigt starkaste år sedan 2002 och TV4 Play nådde all time high. C More har rekordmånga användare. Men samtidigt som vi spelar en viktig roll under pandemin har den också påverkat oss ekonomiskt”, skriver Almqvist i en skriftlig kommentar till Journalisten.


Annonser:


Under 2020 har TV4 tappat hela 1,3 miljarder kronor i annonsintäkter.

Vår vinst har gått ner med nästan 50 procent på ett år. Långt över en miljard kronor på ett år. För att kunna fortsätta rusta för framtiden behöver vi göra de här ändringarna, sade Almqvist till TV4Nyheterna efter beskedet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.